Intr-adevar,nostalgii.....
Ii vad si acum : pe bunica cu manecile suflecate,cu broboada inodata la spate,framantand paine,cozonaci,colacei-eu stand la gura cuptorului abia asteptand sa se coaca,pe bunicul curatind via si pomii,seara stand pe prispa ascultand povesti si pilde,mereu altele,nu stiu,nici azi,de unde stiau atatea.
Si,trasnai faceam si eu,ca orice copil-oricat de cuminte si ascultatoare am fost !O data,am vrut sa....ajut closca,sa scoata puii mai repede,imi era mila de ea ca statea tot acolo,parca era pedepsita,.Am realizat-crescand,ca mai aveau 1-2 zile si ar fi iesit de bunavoie din oua. Dar...Le-am spart pe toate,puii...nimic,nu mai miscau,m-a gasit bunica(era plecata in sat cu treburi) cu o varguta in mana amenintandu-i : daca nu inviati pana vine bunica,va omor in bataie.
Si acum ii vad fata,nu stia daca sa rada de mine sau sa planga de mila lor.A luat un retevei(cum facea mereu cand faceam cate o trasnaie) si :" fugi ca te bat !!!"Peste timp,povestea razand cum o luam la fuga si nu stateam sa ma...altoiasca
.Draga de ea,nu m-ar fi atins nici c-o floare,dar...trebuia sa ia masuri,asa ca le lua
)).Fugi ca te bat .Asa a spus si cand m-a prins ca eu eram salbaticiunea care golea ouale de continut(le gauream frumos,cu atentie,sa nu le sparg si beam continutul,nu stiu pe cine auzisem ca asa iti faci vocea frumoasa).Doar cand am spart geamul la casa buna(nu stiu cum aveau bunicii vostri,ai meu aveau casa buna,cu acareturi,scoarte,cusaturi de tot felul,ai fi zis ca-i muzeu si bucataria de vara unde stateau)a schimbat foaia si mi-a spusa ca voi sta cu fundul in geam,sa nu intre nimeni.Nu vreti sa stiti ce tratative am dus cu bunicu,sa stea el noapte si eu ziua ....Dar dulceturile bunicii !!!!Abia cand am crescut i-am spus cine le desfacea si lua frumos,din toate(si punea bunica,multe,de toate felurile-preferatele mele erau cele de cirese amare),de nu stia cum de scad
.
Dar cand am vrut sa cobor cu galeata in fantana
!!!
Si doamne,cate ar fi de povestit !Dar cu bunicul din partea mamei - a fost,va ramane sufletul meu,cate nu i-am facut si lui - copil adica
.Biblioteca este in sufletul meu,dar ma opresc aici.
Nostalgii,intr-adevar.