ciclin
Stie Tot
Ce mi-a dat mie România? Mie mi-a dat România mai mult decât pot duce. Și nu cred că am să reușesc în următorii 40, 50 de ani cât oi mai sta pe aici să-i înapoiez pe sfert din cât mi-a oferit. Mi-a dat viață, mi-a dat părinți, bunici și oameni. Mi-a dat înaintași, eroi martiri pe care să-i port mereu în suflet. Mi-a dat Cetatea celor 33 de Voievozi, peisaje splendide, natură ori munți. Mi-a dat biserici, preoți, oaze de liniște, mi-a dat încercări, zgomot și haos. Mi-a dat profesori, artiști și valori de care să mă agăț. Mi-a dat multe trepte de urcat și multe întrebări la care caut zi de zi răspunsuri.
Nu știu ce i-am dat înapoi sau măcar dacă i-am dat ceva. Știu doar că am încercat să n-o rănesc și m-am depărtat de fiecare data de cei care o hulesc. I-am pansat rănile și i-am mai oprit sângerarea și suferința atât cât am putut și cât m-am priceput. Nu m-am îndoit niciodată că a fost, este și va rămâne. Nu m-am îndoit niciodată că România va renaște.
…Şi cred că asta am făcut cel mai important pentru România: am iubit-o! Ceea ce vă urez și vouă!
Nu știu ce i-am dat înapoi sau măcar dacă i-am dat ceva. Știu doar că am încercat să n-o rănesc și m-am depărtat de fiecare data de cei care o hulesc. I-am pansat rănile și i-am mai oprit sângerarea și suferința atât cât am putut și cât m-am priceput. Nu m-am îndoit niciodată că a fost, este și va rămâne. Nu m-am îndoit niciodată că România va renaște.
…Şi cred că asta am făcut cel mai important pentru România: am iubit-o! Ceea ce vă urez și vouă!